Om mig och Företaget

Fotograf Evelina Eklund Hassel
Fotograf Evelina Eklund Hassel

Om Mig

Mitt namn är Evelina och det är mig ni hittar bakom kameran här på Eve Fotografi i Jönköping. Jag är en glad och tämligen skojfrisk person som är väldigt mån om dem jag fotografera då det för mig är väldigt viktigt att man går härifrån med en positiv upplevelse och bilder som man känner sig nöjd med.
Fotograferandet har funnits med mig ändå sedan jag var liten och stal familjens kamera och konstant fotografade slut på rullarna som satt i denna kameran. Så man kunde ana ett intresse för det  visuella och kreativa ganska så tidigt i livet och sedan har det alltid hängt med som min passion och lycka och det var även detta som ledde mig in  på den specialinriktade utbildningen i Sundsvall för att utbilda mig till just fotograf och där föddes även drömmen om att kunna leva på och försörja både mig själv och min familj med mitt fotograferande.

En av de stora sakerna som är viktig för mig är att förmedla känslor och värme och inte bara dokumentera stunder, detta har man även kunnat se mycket genom mitt ritande och andra kreativa utlopp. 

Jag är utöver fotograferande en ganska social och nördig tjej som älskar att spela spel ( rollspel, brädspel, tvspel och dataspel som exempel ), det är nog även härifrån mitt intresse för det sagolika och fantasy även kommer in. Trädgård och växter samt familj och vänner är ju även det något som jag brinner för och som fyller livet med  glädje. Det största i mitt liv är och kommer alltid förbli min dotter, Lilith, som är mitt ljus, men självklart tar mina sambos, Niklas och Magnus, och våra små hundar, Aska och Farore, stor plats de med.

Uppfödd i ett lite mindre samhälle i södra Norrland, en liten by som heter Söråker strax utanför Timrå, där min familj bott i väldigt många generationer. Men efter 19år flyttade jag ner till Karlstad/Skoghall där jag blev kvar i nästan 10 år. Men har sedan sensommaren 2013 bott här nere i Jönköping.

En av de saker som driver mitt fotograferande och varför jag tycker så mycket om att fotografera porträtt och bröllop kommer även ifrån att jag tycker familjen och släkten är så viktig, jag är uppvuxen med att gå och titta på alla fotografier som både mina morföräldrar och farföräldrar haft uppe på väggarna med gamla familjemedlemmar och fått höra historierna om dessa och hur dessa individer lever kvar mycket tack vare dessa fotografier. Det fick mig att inse att ett av de bästa sätten för att bevara och minnas är just fotografiska bilder.
Det och såklart att få andra människor att se och inse hur vackra de faktiskt är, att få visa den skönhet som jag ser i mina kunder är fantastiskt roligt och rörande.

 

Om Företaget

Att leva på mitt fotograferande har länge varit min dröm, en dröm som började ta form vid 15 års ålder i samband med min utbildningen. Efter sin del av motgångar blev drömmen verklighet i Oktober 2014 då jag fick min F-skatt godkänd. Eve Fotografi är en enskild firma och är alltså godkänd för både F-skatt och moms. Huvudsakligen fotograf i Jönköping med omnejd, men är givetvis verksam i hela Sverige.
Namnet på företaget är en förkortning av mitt namn, Evelina.

Tanken bakom Eve Fotografi är att föreviga alla ögonblick och minnen, stora som små, och att ALLA är vackra. Människor kan vara olika men alla besitter skönhet som framhävs på olika sätt och det är viktigt att ni som kund ska känna det.

Min bildstil är ofta en blandning av ljus, mörker och värme tillsammans med färger som nästan sticker ut, med bilder som man ska kunna känna och inte bara se. Ledord för mitt fotograferande är sådana som Mystiskt, Värme, Kärlek, Älskad, Sagolikt, Drömskt och Glädje.
Att ni som kund gillar min bildstil är också väldigt viktigt för att ni ska kunna bli så nöjda som möjligt med slutresultatet och jag ser hellre att ni väljer någon annan som passar er smak bättre än att ni anlitar mig om min stil inte riktigt är vad ni söker, därför är detta något som jag är väldigt noga med. Ni ska känna er glada av bilderna och kunna minnas tillbaka med ett leende när ni ser dem längre fram i livet