Om mig och företaget

Om Mig

Mitt namn är Evelina och det är mig ni hittar bakom kameran här hos Eve Fotografi i Jönköping.
Jag är en glad och skojfrisk person som älskat att fotografera redan sen barnsben, vilket i sin tur ledde till att jag utbildade mig till fotograf via en specialinriktad utbildning i Sundsvall, med drömmen om att en dag kunna leva på och försörja min familj med mitt fotograferande. Redan från början har det varit viktigt för mig att de bilder jag skapar inte bara är dokumentation, utan att de förmedlar känslor och värme, att de förevigar både de små och stora ögonblicken i livet.

Uppfödd i ett mindre samhälle, vid namn Söråker, strax utanför Timrå i Södra Norrland. Efter 19 år flyttade jag ner till Karlstad, där blev jag kvar i nästan 10 år men har sedan sensommaren 2013 bott här nere i Jönköping.

Tycker verkligen om att fotografera det mesta egentligen, men är lite extra passionerad för just Bröllopsfoto, Porträttfoto och Familjefotograferingar som står mig varmt om hjärtat, jag har i och med detta valt att inrikta mig på dessa. Men jag åtar mig gärna andra typer av fotograferingar också.

Jag är även en väldigt öppen tjej som månar mycket om de människor och djur i min omgivning. Utöver fotograferandet brinner jag även mycket för trädgård och växter, datorer och tillhörande data/tvspel samt familj och vänner.
Den lilla familj jag har består utav mig, min dotter Lilith, mina sambos Niklas och Magnus och våra små hundar, Aska och Farore.

Att familjen och släkten är så viktig är en, av många, anledningar till varför jag brinner extra mycket för de inriktningar jag har valt att fokusera på och varför jag älskar fotograferandet i sin helhet.
Fotografier är ett av de bästa, om inte till och med det bästa, sättet att föreviga ögonblick och minnen. Som man sedan lätt kan återuppleva eller dela med sig av till sina nära och kära, för att inte nämna de framtida generationerna.
Minns själv hur jag som liten knodd älskade att gå och kolla på mina mor och farföräldrars foton från tidigare generationer och få ta del utav deras historia.

Om Företagetporträtt av fotograf evelina eklund hassel i Jönköping på Eve Fotografi

Att leva på mitt fotograferande har länge varit min dröm, en dröm som började ta form vid 15 års ålder i samband med min utbildningen. Efter sin del av motgångar blev drömmen verklighet i Oktober 2014 då jag fick min F-skatt godkänd. Eve Fotografi är en enskild firma och är alltså godkänd för både F-skatt och moms. Huvudsakligen fotograf i Jönköping och Karlstad, men är givetvis verksam i hela Sverige.
Namnet på företaget är en förkortning av mitt namn, Evelina.

Tanken bakom Eve Fotografi är att föreviga alla ögonblick och minnen, stora som små, och att ALLA är vackra. Människor kan vara olika men alla besitter skönhet som framhävs på olika sätt och det är viktigt att ni som kund ska känna det.

Min bildstil är ofta en blandning av ljus, mörker och värme tillsammans med färger som nästan sticker ut, med bilder som man ska kunna känna och inte bara se. Ledord för mitt fotograferande är sådana som mystiskt, värme, kärlek, älskad, sagolikt, drömskt och glädje.
Att ni som kund gillar min bildstil är också väldigt viktigt för att ni ska kunna bli så nöjda som möjligt med slutresultatet och jag ser hellre att ni väljer någon annan som passar er smak bättre än att ni anlitar mig och min stil inte riktigt är vad ni söker, därför är detta något som jag är väldigt noga med. Ni ska känna er glada av bilderna och kunna minnas tillbaka med ett leende när ni ser dem längre fram i livet.

Bröllopsfotograf Evelina Eklund Hassel, Fotograf Evelina Eklund Hassel i Jönköping och Karlstad